Waarom ik sportpsychologie ben gaan doen?

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd wat een sportpsycholoog is en waarom het belangrijk is. Deze keer wil ik het hebben over mijn interesse in het vakgebied.

Om heel eerlijk te zijn vind ik het lastig om dit uit te leggen. Simpel gezegd, ik vind sport leuk en ik vind de menselijke psychologie interessant. Maar dan kom ik er wel heel makkelijk vanaf.

Sport vind ik leuk om te doen, om te kijken en om te volgen. Het is een reden geweest waarom ik ben begonnen aan de Bachelor Bewegingswetenschappen. Sport is zoveel meer dan alleen het fysieke aspect en dat is precies waar ik enthousiast van word.

De menselijke psychologie vind ik interessant door de complexiteit ervan. Hoe je brein werkt en hoe dit invloed heeft op het presteren. Iedereen presteert op een ander spanningsniveau. Het is de kunst om erachter te komen welk niveau dit voor een sporter is. Voor de één is dat hoger dan voor de ander. Dat betekent niet dat het één beter is dan het ander.

Ik ben zeer geïnteresseerd in het handelen van sporters in verschillende situaties. Ik wil sporters helpen om verder te komen en zich te ontwikkelen. Het leukste in de sportpsychologie vind ik om daadwerkelijk op het sportveld te staan en samen met sporters te werken. Wat is er nou mooier om te zien dan een sporter die vooruitgang heeft geboekt. 

Oproep:

Zijn jouw prestaties tijdens wedstrijden minder dan tijdens trainingen?

Heb jij een vervelende knoop in je maag die jouw presteren en (sport)geluk in de weg zit?

Heb jij moeite met het omgaan met tegenslagen?

Zit jij met één van deze vragen of soort gelijke vragen? Wat nou als ik jou hierbij kan helpen en dat voor een gereduceerd tarief. Voor mijn postmaster opleiding ben ik op zoek naar sporters die willen werken aan hun mentale uitdagingen. Tijdens het traject gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor jou. Ik werk hierin samen met een ervaring sportpsycholoog.

Ben je geïnteresseerd of nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Neem gerust contact op via een persoonlijk bericht, via info@jeroendavids.nl of door telefonisch contact op te nemen (0657625575).

Chat openen
1
Heb je een vraag?
of scan de code
Welkom op mijn website! Leuk dat je geïnteresseerd bent in prestatie- en sportpsychologie.

Heb je een vraag of wil je even sparren? Stuur vrijblijvend een berichtje via whatsapp.