Over mij

Hoi, Ik ben Jeroen Davids.

Veiligheid, openheid en het bieden van een luisterend oor vind ik één van de belangrijkste kernwaarden in mijn vakgebied. Sport en prestatie hebben altijd mijn interesse gewekt. Niet alleen het fysieke aspect, maar juist ook het mentale aspect. Om deze reden ben ik begonnen met de Bachelor Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hier heb ik mij verdiept in de Sportpsychologie door hier verschillende colleges in te volgen. Daarnaast heb ik een handleiding geschreven voor de Sport Perfectionisme Test samen met een ervaren Sportpsycholoog. Mijn interesse voor het mentale aspect is hier alleen maar gegroeid.

Tijdens mijn Master Bewegingswetenschappen heb ik de focus gelegd op Sportpsychologie. Ik heb o.a. onderzoek gedaan naar het lichaamsbeeld van sporters. De mens achter de sporter is namelijk net zo belangrijk als de sporter zelf. Wie zich in het dagelijks leven goed voelt, neemt dit mee in de sport.

Om mijn kennis in de praktijk te brengen ben ik begonnen aan de opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog VSPN®. Hier leer en start ik met het begeleiden van sporters, coaches en werknemers. Het is mijn doel om een volwaardig lid te worden van de VSPN® (Vereniging Sportpsychologie Nederland). Tegelijkertijd ben ik mijn eigen bedrijf begonnen.

De mentale gesteldheid van mensen wordt vaak sterk onderschat. “Het zit tussen je oren!” is niet voor niets een gezegde dat vaak gebruikt wordt. Een goede prestatie kan uitblijven als iemand bijvoorbeeld angst of spanning ervaart. Dit is zonde! Door verschillende mentale technieken toe te passen in jouw leven, kun je nog beter met moeilijke situaties omgaan.  

Is dit alleen nuttig in de sport? Ik ben van mening dat ook in de zakelijke wereld een Prestatie- en Sportpsycholoog kan helpen. Werknemers kunnen door hoge mentale spanning zich belemmerd voelen in hun (werk)prestaties. Dit met een burn-out tot gevolg. Door een juiste begeleiding en ondersteuning kan dit voorkomen worden. Verschillende mentale technieken kunnen werknemers helpen om beter om te gaan met lastige situaties.  

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op. Je kunt mij bereiken op info@jeroendavids.nl en 06-57625575.

Thumbs up! 

Sportieve groeten,
Jeroen Davids